Η τέχνη απελευθερώνει, ενώνει, διατηρεί, εξελίσσει, απεικονίζει, εκφράζει… ο αριθμός των ρημάτων που χαρακτηρίζουν την τέχνη είναι πραγματικά ανεξάντλητος. Από την αρχή της ύπαρξής του, ο άνθρωπος προσπαθεί να εξωτερικεύσει τον εσωτερικό του κόσμο, να απεικονίσει τον εξωτερικό κόσμο, να προσδώσει δημιουργικό νόημα στην πραγματικότητα που τον “αγκαλιάζει” κάθε ιστορική περίοδο.

Χάρη στην αστείρευτη “δίψα” πολλών ταλαντούχων ανθρώπων, μπορούμε στο παρόν μας να έχουμε “εικόνα” του παρελθόντος, του παρόντος, του μέλλοντος, καθώς και “πρόσβαση” στην πολυσύνθετη υποκειμενική πραγματικότητα των καλλιτεχνών. Η τέχνη έχει τεράστια σημασία για το άτομο, την κοινωνία, το γενικότερο σύνολο.

«Art for Blue» – Τέχνη που προάγει τη διαφορετικότητα!

Μέσα από την τέχνη, αντιλαμβανόμαστε τη μαγεία της υποκειμενικότητας, του διαφορετικού, της μοναδικής αντίληψης του ατόμου που συμβάλλει στη συνείδηση του συνόλου. Κάθε καλλιτεχνική δράση που εξυμνεί τη σημασία της διαφορετικότητας αξίζει να την ανακαλύπτει κανείς.

 

Σ’ αυτό το φιλοσοφικό πλαίσιο στηρίζεται ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός «Art for Blue», ο οποίος διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ομάδας Funraising Blue. Όλα τα έργα τέχνης που ξεχώρισαν, εκτέθηκαν στις 15 Απριλίου στο όμορφο Πολιτιστικό Κέντρο “Πάνος Σολομωνίδης”, το οποίο εδρεύει στην πόλη της Λεμεσού.

Σκοπός της έκθεσης ήταν η προώθηση και καλλιτεχνική απεικόνιση της διαφορετικότητας. Και τα 30 έργα που διακρίθηκαν είχαν ως θέμα τη διαφορετικότητα. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το καλλιτεχνικό ταλέντο των ντόπιων καλλιτεχνών και να διαπιστώσουν μέσα από τα δικά τους μάτια τι σημαίνει να είσαι διαφορετικός. Άλλος ένας πολύ σημαντικός σκοπός της έκθεσης και του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού στο ευαίσθητο θέμα του αυτισμού. Η σωστή ενημέρωση, η καλλιτεχνική απεικόνιση, ο δημόσιος διάλογος, θα βοηθήσουν την κοινωνία να “απελευθερώσει” τον αυτισμό από τα δεσμά του ταμπού προωθώντας παράλληλα την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αυτισμό.

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί μια ακόμα δράση, από τις πολλές, που διοργανώνει συχνά η φιλανθρωπική ομάδα Funraising Blue. Έχει να επιδείξει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, κυρίως όσον αφορά την οικονομική στήριξη φτωχών οικογενειών που έχουν παιδί με αυτισμό.