Το Island Club φιλοξενεί την ιδιαίτερη έκθεση Κερενίδη & Πέπε

Η τέχνη αποτελεί ένα εξαιρετικό, δημιουργικό μέσον έκφρασης που υπάρχει σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης ιστορίας. Ανέκαθεν, ο άνθρωπος επιζητούσε να φέρει πιο κοντά του το “Θείο”, να επεξηγήσει τους φόβους του για το άγνωστο, να δώσει υπόσταση και βήμα στο “είναι” του, καθώς και στα συναισθήματα, τα όνειρα, τα βιώματά του γενικότερα. Όλα μαζί συνολικά, αλλά και το καθένα μόνο του, σκιαγραφούν τη ψυχοσύνθεση του καλλιτέχνη.

Η τέχνη δεν αποτελεί ελιτιστική έκφραση. Είναι ένας “ζωντανός οργανισμός” που αναπτύσσεται μαζί με την κοινωνία, μεταβάλλεται όπως μεταβάλλονται οι τάσεις της κουλτούρας που αποφασίζουν να υιοθετούν οι άνθρωποι σε κάθε χρονική περίοδο. Με άλλα λόγια, η τέχνη είναι το alter ego των ανθρώπων και της κοινωνίας, ένας “καθρέφτης” που αντικατοπτρίζει τον χρόνο μέσα από παράλληλα σύμπαντα δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Για τους λάτρεις του πρωτότυπου, βαθυστόχαστου, μοντέρνου, πειραματικού, σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη στο Island Club που φιλοξενεί αυτή την περίοδο την εξαιρετική έκθεση “One Minute, One Hour, One Month…One Million Years” η οποία περιλαμβάνει έργα από την πλούσια καλλιτεχνική συλλογή των Κερενίδη και Πέπε.

Η Λεμεσός, με επίκεντρο το Island Club, μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργαστήρι τέχνης, όπου η τέχνη αναμιγνύεται με την καθημερινότητα των πολιτών, γίνεται οργανικό κομμάτι της πραγματικότητας και της ρουτίνας, υπάρχει χωρίς να κουράζει, εξιτάρει ασυνείδητα χωρίς να το επιδιώκει.

Παράλληλα, η έκθεση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προώθηση μέρους της εξαιρετικής συλλογής τέχνης δυο ξεχωριστών προσωπικοτήτων, του Ιορδάνη Κερενίδη και του Piergiorgio Pepe. Δυο προσωπικότητες τελείως διαφορετικές, καθώς ο ένας είναι Λέκτορας Κβαντικής Επιστήμης και ο άλλος Λέκτορας Πολιτικών Επιστημών. Μια ξεκάθαρη απόδειξη ότι η τέχνη έχει τη μαγική δύναμη να ελκύει δυνατά το διαφορετικό και να δημιουργεί αμάλγαμα νέων τάσεων, αντιλήψεων, εκφράσεων.

Η όλη έκθεση βασίζεται σε μια βασική αρχή της κβαντικής επιστήμης : “ο χρόνος ρευστοποιείται και τα σύνορα διαλύονται”. Η τέχνη έχει μια τεράστια δυναμική αλλαγής. Ανακαλύψτε την.