Όμικρον – Η Γκαλερί που στηρίζει και προωθεί Κύπριους & Έλληνες καλλιτέχνες

Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια έχει μετεξελιχθεί σε ένα σημαντικό κόμβο καλλιτεχνικών δημιουργιών με την Λευκωσία να φιλοξενεί πλέον πολλές γκαλερί. Οι δημοτικές αρχές της πόλης προσπαθούν να δώσουν καλά κίνητρα σε ποιοτικούς τουρίστες για να αρχίσουν να επισκέπτονται περισσότεροι και πιο συχνά την όμορφη Κυπριακή πρωτεύουσα. Άλλωστε, τα πολλά έσοδα δεν βρίσκονται στα πλήθη των all-inclusive mainstream διακοπών, αλλά στα άτομα εκείνα που ξέρουν να εκτιμούν την ποιότητα και δε διστάζουν να πληρώσουν αρκετές εκατοντάδες ευρώ για ένα καλό μπουκάλι κρασί ή κάποιες χιλιάδες ευρώ για έναν εξαιρετικό πίνακα ή ένα φινετσάτο χειροποίητο κόσμημα.

Καθώς τα “πέτρινα” χρόνια των Μνημονίων έχουν γίνει πίσω, αρχίζουν και γίνονται πολλές δράσεις για την αισθητική και καλλιτεχνική ανάδειξη της πόλης. Ήδη τα σχόλια φιλότεχνων επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο είναι θετικά και οι δημοτικές αρχές ευελπιστούν πως οι φιλότεχνοι τουρίστες που έμειναν ικανοποιημένοι από την επίσκεψή τους στην Λευκωσία θα λειτουργήσουν ως θετικοί “κράχτες” της πόλης όταν γυρίσουν πίσω στις πατρίδες τους.

Σε γενικές γραμμές, οι κάτοικοι της Λευκωσίας ήταν πάντα φιλόξενοι, αλλά και φιλότεχνοι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει πολλές γκαλερί τέχνης στην πόλη όπου Κύπριοι, Έλληνες, αλλά και ξένοι καλλιτέχνες, βρίσκουν βήμα για να εκθέσουν τα έργα τους και να γίνουν γνωστοί σε ένα ευρύτερο κοινό.

Από την ίδρυσή της το 2004, η Γκαλερί Όμικρον κατάφερε να αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές από το φιλότεχνο κοινό που την επισκέφθηκε. Μάλιστα, από το 2009 η μοντέρνα τέχνη έχει βρει ένα πολύ φιλόξενο μέρος, καθώς διοργανώνονται πολλές ενδιαφέρουσες εκθέσεις σε μηνιαία βάση.

Η Γκαλερί Όμικρον αποτελεί ένα από τα “διαμάντια” τέχνης της Λευκωσίας, ενώ, από το 2010 όταν και μετατράπηκε σε εμπορική γκαλερί, εκπροσωπεί τα έργα 10 σημαντικών καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα. Αποτελεί ιδανικό μέρος για τη μετάδοση της μοντέρνας τέχνης σε ένα ολοένα και ευρύτερο κοινό.